Corona-update | Week 2

Beste ouders/verzorgers,

Vandaag is de tweede week ingegaan dat de scholen gesloten zijn vanwege het Coranavirus. Kinderen moeten thuis hun schoolwerk maken.
Een vreemde situatie voor ons maar waarschijnlijk ook voor u.

Vandaag heeft de leerkracht van uw kind het werk voor deze week weer klaargezet in Junior Einstein. En ook Squla raden wij aan voor extra oefenmateriaal. In de onderbouw hebben kinderen naast digitaal werk ook werk op papier gekregen. We hebben afgelopen week gezien dat de kinderen thuis hard gewerkt hebben en veel hebben gedaan. Wij kunnen volgen wat uw kind maakt en hoe het wordt gemaakt en hoe lang er wordt gewerkt. Als het nodig is, kan de leerkracht dan ook via mail met u contact zoeken over de resultaten of over de hoeveelheid gemaakt werk.

We begrijpen dat het mogelijk lastig is om uw kind thuis aan het schoolwerk te laten werken. U kan dan altijd contact opnemen met de leerkracht via de mail of met de school op tweelingen@skpo.nl 
Wij willen wel aangeven dat het maken van het schoolwerk niet vrijblijvend is. Het is natuurlijk geen extra vakantie en we doen dit zodat uw kind over een aantal weken geen achterstand heeft opgelopen. En tegelijk zorgt het dagelijks werken aan het schoolwerk voor een vast ritme en structuur.

Naast werken voor school is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Laat uw kind een boek lezen, op een veilige manier een frisse neus halen of iets knutselen. Hieronder vindt u nog een aantal links die hier mogelijk bij kunnen helpen.
https://www.gratisboekendownloaden.net/
https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/
https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html  (ook app van te downloaden)
https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/jeugd-en-jongeren.html (ook enkele e-books gratis)
http://www.gratiskinderboek.nl/
http://www.mies.ink/blog/help-jij-mee-een-prentenboek-te-maken-1
www.smartgameslive.com


Wederom veel succes met het schoolwerk wat deze week klaarstaat. Bij vragen kunt u ons altijd per mail bereiken.

Met vriendelijke groet,

Moniek de Ridder
Directeur basisschool Tweelingen