Welkom op de pagina van groep 5/6

Algemeen

Welkom in groep 5/6! Juffrouw Linda is op maandag, woensdag en vrijdag de leerkracht van deze combinatiegroep. Op dinsdag en donderdag is juffrouw Netty er. Mocht u iets willen vragen, mededelen of bespreken over uw kind, dan kunt u na schooltijd terecht om een afspraak te maken. Ook kunt u eventueel e-mailen naar: l.vlassak@skpo.nl. N.vanrooy@skpo.nl
                                        

Methoden                                                             

In groep 5 en 6 werken we met veel verschillende methodes. Voor elk schoolvak hebben we een methode. De methode 'Taal actief' gebruiken we voor taaloefeningen en spelling. Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode 'Timboektoe' en voor het begrijpend lezen gebruiken we 'Grip op lezen'. Bij rekenen maken we gebruik van de methode 'Wereld in getallen'. De kinderen krijgen ook wereldoriëntatie met de thematische methode ‘Blink’. Schrijven doen we met de methode ‘Pennenstreken’ en voor verkeer gebruiken we ‘Klaar…over!’ Verder maken we gebruik van tablets en laptops om de leerstof te verwerken.

Taakbrief          

Iedere dag staat er 'weektaak' op het programma. In die tijd werken de kinderen zelfstandig aan hun taakbrief. Hierin staan opdrachten die aansluiten bij de lessen. Deze tijd wordt tevens gebruikt om kinderen met een extra onderwijsbehoefte, zowel individueel als in groepjes, te kunnen begeleiden.

Bieb   

Twee keer per week is er gelegenheid biebboeken te ruilen of te verlengen. Hiervoor moeten de kinderen de boeken in de stoffen oranje tas mee naar school brengen. Thuis lezen is erg belangrijk voor zowel de woordenschat als het leesniveau van uw kind.

Gym

De kinderen uit groep 5 en 6 gymmen op maandag in sporthal Eckart. De kinderen krijgen les van onze gymdocent, meneer Peter Snoek. Om deel te kunnen nemen aan de gymles moeten de kinderen gymkleren (t-shirt en sportbroek) en gymschoenen bij zich hebben. Lange haren moeten vast gedragen worden en sieraden zijn niet toegestaan.

Eten en drinken (en traktaties)

Zowel in de kleine pauze als tijdens het overblijven hebben de kinderen iets gezonds te eten en te drinken bij zich. Koek, snoep, chips, frisdrank en sportdrank worden niet toegestaan. In de ochtend hebben we om 10.15 uur pauze en eten de kinderen om ongeveer 10.10 uur fruit in de klas. Als uw kind het fruit graag gesneden heeft dan verzoeken wij u dit thuis te snijden. Om 12.30 uur eten de kinderen een gezonde boterham.

Een verjaardag is natuurlijk iets speciaals. Wilt u dan iets van snoep meegeven om te laten trakteren, dan mag dat natuurlijk. Het zou fijn zijn als u het dan bij een enkele traktatie houdt. Dus geen zakjes vol met snoep.

Schoolapp en ouderhulp

De schoolapp is het communicatieplatform van onze klas. Hierop kunt u foto's, berichtjes of een oproep voor ouderhulp vinden. De app ‘Basisschool Tweelingen’ kunt u gemakkelijk downloaden via de app-store.