Welkom op de pagina van de Schakelklas

Leuk! Basisschool Tweelingen heeft een schakelklas. 

In de schakelklas draait alles om taal en woordenschat. Er wordt gewerkt met leuke thema's en er worden veel taalspelletjes gespeeld. Veel activiteiten vinden in een kring plaats, waarbij veel wordt verteld en de kinderen ook zelf veel vertellen. In de schakelklas zie je ook veel woorden. Er hangen woordwebben, woordtrappen, woordkasten en woordparachutes, gebaseerd op de werkwijze uit 'Op woordenjacht'. 

De schakelklas is alleen bedoeld voor kinderen die normaal tot goed kunnen leren maar veel extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal. Hun taalachterstand komt bijvoorbeeld doordat ze van het buitenland naar Nederland zijn gekomen en/of hun moedertaal niet Nederlands is. 

Dit jaar hebben we een schakelklas voor groep 2 en groep 4. Twee à drie keer per week komen enkele kinderen uit deze klassen naar de schakelklas om extra te oefenen met taal, spelling en woordenschat. 

In de schakelklas is het leuk, gezellig en veilig. De groep is klein, er wordt veel geoefend en de juf helpt de kinderen veel. 

Wilt u meer weten over de schakelklas of heeft u vragen dan kunt u bij de leerkracht terecht.

Voor groep 2:Voor groep 4:

Monique de Jonge

m.dejonge@skpo.nl

 

Suzanne Schalk-Steijns

s.schalk-steijns@skpo.nl