Welkom op de pagina van groep 6Algemeen

Welkom in groep 6A van meneer Eric.  We gaan er dit jaar een mooi jaar van maken. Mocht u iets over uw kind willen bespreken, dan kunt u altijd na school een afspraak maken. Dit kan natuurlijk ook als u andere vragen hebt.

 

Methoden

In groep 6 werken we met de volgende methodes:

Taal-Actief (taal/spelling), Wereld in Getallen (rekenen), Grip op Lezen (begrijpend lezen) en Timboektoe (technisch lezen). Voor het vak wereldoriëntatie gebruiken we de methode die is ontwikkeld door uitgeverij Blink. Deze methode is interactief en wordt elk jaar geactualiseerd. Op dit moment gebruiken we zowel de werkboeken die bij de methode horen, maar ook de I-pad.

Naast bovenstaande methodes besteden wij ook wekelijks aandacht aan muziek, techniek, tekenen en handvaardigheid. Gymlessen worden gegeven door een vakdocent: juf Michelle. Het techniekonderwijs staat hoog in het vaandel van onze school en we hebben daar een heel eigen methode voor ontwikkeld. Tekenen en handvaardigheid worden gegeven door de eigen leerkrachten die hiervoor hun ideeën putten uit verschillende methodes.

Eten en drinken (en traktaties)

Zowel in de kleine pauze als tijdens het overblijven hebben de kinderen iets gezonds te eten en te drinken bij zich. Koek, snoep, chips en priklimonade worden niet toegestaan. In de ochtend eten wij om 10.10 uur in de groep het pauzehapje. Als uw kind het fruit graag gesneden heeft dan verzoeken wij u dit thuis voor uw kind te snijden. Om 12.30 uur eten de kinderen een gezonde boterham. Voor traktaties willen wij u vragen om op iets kleins te trakteren: een koek, een cakeje, maar geeft u geen hele zakken snoep mee. 

Gym

Wij gymmen iedere vrijdag van 10.45 uur tot 11.45 uur. Om te gymmen moeten de kinderen gymkleren (een t-shirt en een korte broek) en gymschoenen bij zich hebben. Lange haren moeten vastzitten en er mogen geen sierraden gedragen worden.

Bibliotheek.

Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Het is daarom fijn dat wij zelf een Bieb op School hebben. Op vrijdag kunnen de kinderen hier hun bibliotheekboeken ruilen. 

Schoolapp en ouderhulp

De schoolapp is het communicatieplatform van onze klas. Het delen van een leuke foto, een tekstbericht of een oproep voor ouderhulp is makkelijk, leuk en veilig! In de app-store kunt u de app gemakkelijk downloaden en met de unieke code kunt u onze klas volgen. Houd de app wekelijks in de gaten voor leuke foto’s en ouderhulp!

Binnenlopen.

In groep 6 nemen ouders in de gang afscheid en lopen niet meer mee de klas in. Natuurlijk kunt u de leerkracht nog wel even spreken als u een belangrijke mededeling heeft.