Welkom op de pagina van de groepen 5

Algemeen

Welkom op de groepspagina van de groepen 5. In groep 5a staat juffrouw Lisanne. In groep 5b staat juffrouw Kelly. Beiden leerkrachten staan voor de groep op maandag t/m vrijdag. Mocht u iets willen vragen, mededelen of bespreken over uw kind, dan kunt u altijd na schooltijd terecht om een afspraak te maken. Ook kunt u e-mailen naar: l.vanheugten@skpo.nl of k.vandam@skpo.nl


De schooltijden van groep 5a   
                         De schooltijden van groep 5b

Locatie Planetenlaan:

Locatie Turfveldenstraat:          

Maandag:

08.45u – 15.00u

Maandag:

08.30u – 14.45u

Dinsdag:

08.45u – 15.00u

Dinsdag:

08.30u – 14.45u

Woensdag:

08.45u – 12.30u

Woensdag:

08.30u – 12.15u

Donderdag:

08.45u – 15.00u

Donderdag:

08.30u – 14.45u

Vrijdag:

08.45u – 15.00u

Vrijdag:

08.30u – 14.45u


Methoden 
                                                                                                                        
In groep 5 werken we met veel verschillende methodes. Voor elk schoolvak hebben we een methode. De methode 'Taal actief' gebruiken we voor taaloefeningen, spelling en woordenschat. Voor het technisch lezen maken we gebruik van de methode 'Timboektoe' en voor het begrijpend lezen gebruiken we 'Grip op lezen'. Bij rekenen maken we gebruik van de methode 'Wereld in getallen'. Hierbij hoort ook het oefenen van de leerstof op de computer. De kinderen krijgen ook wereldoriëntatie met de thematische methode ‘Blink’. Schrijven doen we met de methode ‘Pennenstreken’ en voor verkeer gebruiken we ‘Klaar…over!’ 

Taakbrief 

Iedere dag staat er 'weektaak' op het programma. In die tijd werken de kinderen zelfstandig aan hun taakbrief. Hierin staan opdrachten die aansluiten bij de lessen. Deze tijd gebruiken wij tevens om kinderen met een extra onderwijsbehoefte, zowel individueel als in groepjes, te kunnen begeleiden.

Bieb   

Elke week is er gelegenheid om biebboeken te ruilen of verlengen. Hiervoor moeten de kinderen de stoffen oranje tas mee naar school brengen. Thuis lezen is erg belangrijk voor zowel de woordenschat als het leesniveau van uw kind.

Gym

Wij gymmen iedere maandagochtend in de sportzaal van de Bijenkorf. De kinderen krijgen les van onze gymdocent, juffrouw Michelle. Om te gymmen moeten de kinderen gymkleren (t-shirt en sportbroek) en gymschoenen bij zich hebben. Lange haren moeten vast gedragen worden en sieraden zijn niet toegestaan.

Eten en drinken (en traktaties)

Zowel in de kleine pauze als tijdens het overblijven hebben de kinderen iets gezonds te eten en te drinken bij zich. Koek, snoep, chips, frisdrank en sportdrank worden niet toegestaan. In de ochtend hebben we om 10.15 uur pauze en eten de kinderen om ongeveer 10.10 uur fruit in de klas. Als uw kind het fruit graag gesneden heeft dan verzoeken wij u dit thuis te snijden. Om 12.30 uur eten de kinderen een gezonde boterham.

Een verjaardag is natuurlijk iets speciaals. Wilt u dan iets van snoep meegeven om te laten trakteren, dan mag dat natuurlijk. Het zou fijn zijn als u het dan bij een enkele traktatie houdt. Dus geen zakjes vol met snoep.

Schoolapp en ouderhulp

De schoolapp is het communicatieplatform van onze klas. Hierop kunt u foto's, berichtjes of een oproep voor ouderhulp vinden. De app ‘Basisschool Tweelingen’ kunt u makkelijk downloaden via de app-store en vervolgens onder het kopje ‘groepen’ groep 5 ‘aan’ zetten.