Welkom op de pagina van de groepen 1/2


Op onze school hebben we drie kleutergroepen:
  • Groep 1/2A van juf Nathalie en juf Amber
  • Groep 1/2B van juf Daniëlle
  • Groep 1/2C van juf Erna en juf Nanda
  
                                
 
 

Methoden

In groep 1 en 2 werken wij, sinds het schooljaar 2016-2017, met de methode ‘Kleuterplein’. Samen met de pop ‘Raai de Kraai’ ontwikkelen kleuters o.a. spelenderwijs hun taal, rekenen en sociaal communicatieve vaardigheden.

Kleuterplein werkt met thematische activiteiten, dit gebeurt in (spel)hoeken en met veel verschillende materialen. Door deze rijke speel- en leeromgeving worden kleuters uitgedaagd om hun omgeving en mogelijkheden te onderzoeken. Dit leidt tot betrokkenheid en groei.

Naast bovenstaande methode hebben wij ook een aantal vakleerkrachten op onze school. Juffrouw Anouk zorgt er elke woensdag voor dat we lekker kunnen sporten en uitdagende, nieuwe dingen leren. Ook juffrouw Femke komt ons dit schooljaar weer een aantal dramalessen geven op dinsdag. Dan zijn we bezig met emoties, toneelstukjes spelen en dingen uitbeelden. 

Om de kinderen goed te kunnen volgen gebruiken wij het observatiesysteem: KIJK. KIJK bestaat uit 17 ontwikkelingslijnen die zich richten op de volgende gebieden; taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek.

raai de kraai

Raai de Kraai

Raai de Kraai is het vriendje van alle kleutergroepen en staat centraal in de methode ‘Kleuterplein’. Raai mag ieder weekend bij een kind gaan logeren. Wanneer Raai bij u thuis mag logeren zou het fijn zijn als u in het dagboek van Raai schrijft. Zo kunnen wij samen met uw kind bespreken wat zij allemaal in het weekend hebben gedaan. Dit levert een positieve bijdrage aan de algemene taalontwikkeling van uw kind.


Gym

Om te gymmen moeten de kinderen gymkleren (een t-shirt en een korte broek) en gymschoenen hebben. Ieder kind ontvangt aan het begin van het schooljaar een eigen gymtas. Deze gymtas hangt gedurende het schooljaar aan de kapstok.


Eten en drinken (en traktaties)

Zowel in de kleine pauze als tijdens het overblijven hebben de kinderen iets gezonds te eten en te drinken bij zich. Koek, snoep, chips en priklimonade worden niet toegestaan. In de ochtend eten wij om 10.25 uur in de kring een fruithapje. Als uw kind het fruit graag gesneden heeft dan verzoeken wij u dit thuis voor uw kind te snijden. Om 12.30 uur eten de kinderen een gezonde boterham. Ook voor traktaties willen wij u vragen om iets kleins te trakteren.

 

 

Oefenen voor thuis

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van de kinderen. In de bieb kunnen de kinderen wekelijks boeken lenen. Op internet zijn ook enkele digitale leesboeken, die u samen met uw kind kunt beluisteren en waar u samen over kunt praten. Bereslim en Wepboek hebben leuke digitale leesboeken.