Welkom op de pagina van de groepen 1/2

Algemeen

Welkom in de kleutergroepen! 

Groep 1/2A van juffrouw Erna en juffrouw Nathalie. Juffrouw Erna is werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag. Op maandag en woensdag is juf Nathalie in de groep.

Groep 1/2B van juffrouw Danielle. Juffrouw Danielle is werkzaam op maandag tot en met vrijdag.

Mocht u iets over uw kind willen bespreken, dan kunt u altijd na school een afspraak maken of u kunt uw vraag stellen via de mail: Juf Erna: e.elzenaar@skpo.nl Juf Nathalie: n.tomeij@skpo.nl Juf Danielle: d.nooijen2@skpo.nl 

Methoden

In groep 1 en 2 werken wij sinds een aantal jaar met de methode ‘Kleuterplein’. Samen met de pop ‘Raai de Kraai’ ontwikkelen kleuters o.a. spelenderwijs hun taal, rekenen en sociaal communicatieve vaardigheden.

Kleuterplein werkt met thematische activiteiten, dit gebeurt in (spel)hoeken en met veel verschillende materialen. Door deze rijke speel- en leeromgeving worden kleuters uitgedaagd om hun omgeving en mogelijkheden te onderzoeken. Dit leidt tot betrokkenheid en groei.

Naast bovenstaande methode hebben wij ook een vakleerkracht op onze school. Meneer Peter zorgt er elke vrijdag voor dat we lekker kunnen sporten en uitdagende nieuwe dingen leren.

Om de kinderen goed te kunnen volgen gebruiken wij het observatiesysteem: KIJK. KIJK bestaat uit 17 ontwikkelingslijnen die zich richten op de volgende gebieden; taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek. Verder werken we dit jaar voor het tweede jaar met de methode LOGO 3000, dit is een methode gericht op woordenschat.

Raai de Kraai
Raai de Kraai is het vriendje van alle kleutergroepen en staat centraal in de methode ‘Kleuterplein’. Raai mag ieder weekend bij een kind gaan logeren. Wanneer Raai bij u thuis mag logeren zou het fijn zijn als u in het dagboek van Raai schrijft. Zo kunnen wij samen met uw kind bespreken wat zij allemaal in het weekend hebben gedaan. Dit levert een positieve bijdrage aan de algemene taalontwikkeling van uw kind. Raai heeft natuurlijk ook een koffer met een pyjama, kleding, tandenborstel etc. Het zou fijn zijn als deze koffer weer compleet terugkomt op school.

Eten en drinken (en traktaties)

Zowel in de kleine pauze als tijdens het overblijven hebben de kinderen iets gezonds te eten en te drinken bij zich. Koek, snoep, chips en priklimonade worden niet toegestaan. In de ochtend eten wij om 10.25 uur in de kring een fruithapje. Als uw kind het fruit graag gesneden heeft dan verzoeken wij u dit thuis voor uw kind te snijden. Om 12.00 uur eten de kinderen een gezonde boterham. Ook voor traktaties willen wij u vragen om iets kleins te trakteren.

Gym

Wij gymmen iedere vrijdag. Om te gymmen moeten de kinderen gymkleren (een t-shirt en een korte broek) en gymschoenen hebben. Ieder kind ontvangt aan het begin van het schooljaar een eigen gymtas. Deze gymtas hangt gedurende het schooljaar aan de kapstok.

Tweelingen-app, ouderhulp en onze website

Sinds vorig schooljaar heeft onze school een eigen app. In de app-store kunt u de basisschool app gratis downloaden. Vervolgens kiest u voor onze school basisschool Tweelingen. Houd de app wekelijks in de gaten voor informatie, leuke foto’s en ouderhulp! Ook op onze website: www.bstweelingen.nl vindt u de nodige informatie.